تجربه های آشپزی

همین حالا چقدر دلم خواست که پاییز می‌بود، 

پاییز خنک ،

زرد و نارنجی ،

با خش خش برگ هاش ، به همون زیبایی و با همون هوای دو نفره که فعلا برای من فقط حسش هست ولی با اینکه تجربه ش نکردم ، میشه لذت و زیبایی ش رو درک کرد . 

و قبلا بارها گفتم ما اینجا پاییز نداریم ،

زرد و نارنجی نداریم ،

خش خش برگ نداریم ،

ولی چون حسش میکنیم یعنی زنده ایم . 



این هفته نتونستم  طراحی کنم . وقت نکردم و ذهنم آشفته بود . اولین باره که من تکلیف نمیفرستم .  واقعا نششششدددد ، هم دست و دلم به کار نرفت هم وقت نکردم اصلا . 

من تنها کسی هستم که همیشه تکلیف فرستادم ولی این بار ... 

به خودم گفتم  ولش کن اشکال نداره . بالاخره  کارای مهمی برای مدرسه داشتی که باید انجام می‌شد.  و همین آروم ترم کرد . 


دلم میخواد جلسه مشاوره بگیرم همین روزا ، اما امکانش نیس متأسفانه.  



بچه ها امروز مرغ تو تنورک پلاستیکی درست کردم تو فر . 

حوصله کلی سرخ کردن نداشتم . مرغ رو زعفران مال و نمک و پاپریکا و پودر سیر و نعناع تند آغشته کردم و گوجه و پیاز تکه درشت هم گذاشتم تو پلاستیک . خیلی خوب پخت . اما انگار طعم سیر به مزه مرغ غالب شده بود و یاد ماهی می افتادم . پیش خودم گفتم کاش همه خوش شون بیاد که از سرخ کردنی یه ذره کم کنم . ولی خودم هم اونقدر راضی نبودم . طعمش خوب بود نه عالی . یه جوری که بگی به یه بار می ارزه . فکر کنم اگه طعم دهنده ها عوض کنم خوشمزه تر میشه . اما فکر نکنم اهل خونه دیگه ریسک مجدد رو بپذیرن . 

شما اگه از تنورک پلاستیکی استفاده کردید و مرغ خوشمزه  در حد عالی پختید به منم بگید .  

هرچی بتونم غذاهای فری رو بیشتر کنم برای فصل مدرسه اذیتم کمتر میشه . 


تنورک یا کیسه پخت غذا در فر 

مارک گرین 





نظرات 14 + ارسال نظر
فرشته چهارشنبه 22 شهریور 1402 ساعت 10:33

من تا حالا امتحان نکردم ولی سیر همیشه مزه و بوی اضافی به غذا میده وکلا نباشه بهتره البته ما این ور کشور خیلی کم استفاده میکنیم من برای مرغ پیاز خلال میکنم چند تا ومرغ رو باهاش میزارم بپزه با کمترین دمای ممکن ونمک خودش آب میندازه واخرش هم یه حالت سرخ شدگی پیدا می‌کنه پیازها هم کاراملی میشن اینطوری بدون رب و مواد افزودنی دیگه درست میکنم و هممون دوست داریم کاش کمتر سرخ شدنی بخورین هم برای بدن خوب نیست هم آشپز چقدر سر پا باشه کم کم بتونی جایگزین کنی خوبه قرار نیست باب طبع همه باشه هر کی دوست ندارم خودش پاشه درست کنه والاه

ما هم فقط سیر تو قلیه و دال عدس و کشک بادمجان میذاریم
و این اولین باره من از پودر سیر تو غذا استفاده کردم که رضایت بخش نبود حتی برا خودم
یکی بیاد بگه اینقدر سرخ کردنی نخوردید
حرف گوش نمیدن که ... یعنی یه جورایی روتین عمرشون شده
وگرنه میشد هم غذاهای راحت تری خود هم سالم تر
مرسی فرشته جانم

مینا سه‌شنبه 21 شهریور 1402 ساعت 18:14

اگه مرغ را ۵،۶ ساعت زودتر تو مواد بخوابونی مزه اش خیلی خوب میشه، قشنگ تا عمقش میره
رب و آلو هم میتونی ایتفاده کنی برای این مدل که تو فر میذاری. رب رقیق کن با اب و بمال روی مرغ. الو هم تو دل مرغ بذار.
با زرشک و رب انار و سبزیهای معطر هم خیلی خوب میشه

به به چه خوشمزه تعریف کردی انگار داشتم میخوردم

رضوان سه‌شنبه 21 شهریور 1402 ساعت 15:24 http://nachagh.blogsky.com

تنورک را امتخان کردم موفقیت نداشتم با فویل مرغ هوب شد.به قول مامانم با اب کم بهتر شد.من ته دیگ پیاز خلقه حلقه گذاشتم و روش ران های مرغ رچیدم و با هویج و برگ بو و زنجفیل قطعه ای اندازه سیر و فلفل دلمه با شعله کم پختم و خوب شد.سُس روی ان مقدای رب گوجه مخلوط با ابلیمو و زعفران دم کشیده و آد بوداده شده و نمکه و اب غیظ شده مرغ اب پز شدها

خیلی عالی رضوان جان
من با فویل رو هنوز امتحان نکردم ولی تو برنامه م هست
چرا تنورک برات اوکی نبود
من فقط با طعم مشکل داشتم وگرنه هم عالی پخت هم کثیف کاری تو فر نداشت
مرسی خانمی

عابر سه‌شنبه 21 شهریور 1402 ساعت 13:23

سلام ، خواستم بگم چقدر از همتون آدم یاد میگیره ، همین که مثل یه خانم خونه ملزم میدونی خودت رو به آشپزی و روی مامانت حساب نمیکنی از خودم خجالت میکشم ، من هر جا مامانم باشه فکر میکنم باید بخور و بخواب باشم ، یادته یه بار نوشته بودی مامانت کمتر کار میکنه ، همه کامنت گذارهات نوشته بودن خوب ایشون احتمالا ۷۰ ساله باید باشه و براش سخته و ... ، من اونجا به این فکر کردم که من چقدر خودخواهم که هنوز اگه یه جا با مامانم باشم نهایتا سالاد درست میکنم حرفهاتون برای من تلنگر، تن همگیتون سلامت، ماچ به کله هاتون

شما عزیزی
من با مادرم هیچ وقت اون حس بیخیالی تو کارها رو نداشتم هیچ وقت . چون مامانم خوب یا بد مارو نازپرورده نکرد و همیشه ما رو به کار کشیده حالا چه مستقیم بگه چه نگه . خدا به مادرت سلامتی بده که باعث آرامش تو بوده .
نازپرورده هم که گفتم با خودم بودم الان توصیف دیگه ای به ذهنم نمیرسه عابر جونم به خودت نگیری

آشپزی های اصلی با مامانمه و سرخ کردنی ها و آشپزی های امروزی تر با منه . ولی کلا مامانم دوس داره بشینه همه کارا م کنیم
ماچ به تو و مامان عزیز
عذاب وجدان نگیر کنارش حالتو ببررررر
من مهمانی هم برم مامانم توقع داره حتما به صاحب خونه کمک کنم
یادم چند وقته پیش یه دو ساعت رفتیم دیدن خاله . وقتی بلند شدیم خداحافظی کنیم . مامان گفت خاله ت کمرش درد میکنه این وسایل پذیرایی براش ببر رو اپن آشپزخونه
خیلی بم برخورد ‌ اون روز . گفتم خوبه خاله مبل و میز داره مثل من خم و راست نمیشه تو خونه . حالا یه دو ساعت مهمون بودم باید کار کنم براش؟
خیلی از مامانم ناراحت شدم اون روز ولی چیزی نگفتم

گیسو سه‌شنبه 21 شهریور 1402 ساعت 12:44 http://www.saona.blogsky.com

سلام عزیزم من اول روی مرغ ها رو با چاقو برش میزنم داخلشون سیر میزارم بعد بهش زعفرون و زردچوبه و نمک میزنم بعد آبلیو با لیمی تازه حسابی بهش میزنم پیاز رو خلالی میکنم میزارم یه شب بمونه بعد فرداش پیازا رو جدامیکنم و اگه لیمو هم تازه باشه پوست لیمو هم توش ریخته باشم اونارو هم جدا میکنم سیر ها رو بیرون نمیارم بعد روش فویل میکشم روی فویل هم چند تا سوراخ میکنم میرارم توی فر بعد از دوساعت فویل رو برمیدارم میزارم روش گریل بشه عالی میشه ...این روش بدون فر هم میشه بزاری توی قابلمه و زیرش شعله پخش کن بزهری و روش هم دم کنی با حرارت خیلی کم دم بدی قشنگ سرخ بشه یه بار امتحان کن واقعا خوبه

سلام گیسو جان
سیرررررر ... نه دیگه فکر نکنم تو مرغ ازش استفاده کنم . ولی با بقیه ش مشکلی ندارم
مرسی عزیزم یکی یکی انشاالله اهل خونه اذیت نکنن امتحان میکنم و نتیجه رو میگم

م سه‌شنبه 21 شهریور 1402 ساعت 11:18

سلام
مرغ رو با مواد جوجه کباب و سیب زمینی ورقه و کدو ورقه و پیاز ورقه آغشته کن و داخل آب نمک فراوان از یک شب قبل بگذار داخل یخچال مرغ تکه شده بهتر مزه میگیره
بعد آبکش کن و روی دستمال تمیز بچینشون تا روی بدنه شون ابی نباشه یعد با روغن بدنه شون رو چرب کن و همه را مخلوط کن دوباره و تو کیسه پخت بگذار تو فر این مرغ طعم بهتری داره
اما اینم امتحان کن
من مواد سرخ کردنی رو بعد از آبکش کردن برنج میچینم ته قابلمه و یا ماهیتابه با قطر بزرگ مثلا بادمجون سیب زمینی مرغ مزه دار شده و ماهی مزه دار شده و...بعد برنج را میدم روش و روغن داغ رومیدم روی برنجو باشعله خیلی کم میگذارم رو گاز این کار را ازصبح میتونی انجام بدی یعنی قابلمه ات رو آماده کنی و بعد به مادرت بگی یکی دو ساعت قبل ناهار زیرش رو روشن کنه این زوری مرغ و ماهی و بقیه سرخ میشن و بعد که قابلمه رو برمیگردونی مثل ته چین لذیذه
همین کار را برای سبزی پلو یا باقالی پلو میکنم یعنی ماهیه میشه ته دیگ و مواد سبزی پلو رو روش میریزم و خلاص

سلام م جان حس کردم شما خیلی کدبانو هستی
آخه درآوردن اون ته اندازها و رسیدن به یه ظاهر و طعم کرانچی و نه آبپزی ، آسون به نظر نمیاد اونم با همه اون مواد که ممکنه آب پس بدن .
اولی رو دوس داشتم فقط خیساندن تو آب نمک ، مرغ رو شور نمیکنه تا موقع پخت
یا اینکه باید مقدار کمی بذارم احتمالا
مرسی عزیزم واقعا

میترا سه‌شنبه 21 شهریور 1402 ساعت 02:23

چه جالب الان عکسشو دیدم
تنورک برای کثیف نشدن و روغن نپاشیدن فر استفاده میشه؟
از کجا میشه خریدش؟

آره از این نظر که کثیف نمیکنه هم عالیه
من از پلاسکو که یه بار مصرف فروشی هم داره ، خریدم

زینب سه‌شنبه 21 شهریور 1402 ساعت 01:04

والا برای مرغ تجربه ای ندارم جز این که کره هر چی بیشتر خوشمزه تر.
پودر سیرتم باید پودر سیر خام باشه نه سیر دودی شده. اگه دومیه باید بعد از پخت بزنی چون مزه اش زیادی غالبه. ماشاالله که خودت استادی و بهتر از همه بلدی.

پودر سیر خام بود
اما واقعا تو مرغ بد شد انگار ماهی میخوردم
قربونت عزیزم

مونا دوشنبه 20 شهریور 1402 ساعت 23:05

سلام
بنظرم سیر نباید میزدی
سیر مزه ش رو کامل عوض میکنه
منم هر وقت سیر استفاده کردم تو پخت گوشت و مرغ خودم مزه ش رو دوست نداشتم
بدون سیر امتحان کن
احتمالا خیلی بهتر میشه

سلام مونا جان
آره همین سیر طعمش خراب کرد
مطمئنا اگه سیر نبود یا حتی اون نعناع فلفلی ، خیلی خوشمزه میشد

Reyhane R دوشنبه 20 شهریور 1402 ساعت 22:36 http://injabedoneman.blog.ir/

چه جالب! من تا حالا نشنیده بودم اسمش و استفاده نکردم هیچوقت.

منم وقتی شنیدم بار اول تعجب کردم
خواهرم استفاده کرده بود و بم گفت
چیز خوبیه و تمیز ، نه فر کثیف میشه و نه ظرف و سینی

میترا دوشنبه 20 شهریور 1402 ساعت 22:03

عزیزم تنورک پلاستیکی چیه؟
عکسشو میزاری

پری گل دوشنبه 20 شهریور 1402 ساعت 21:08 http://Gargoyle.blogsky.com

توی فر هم با همین دستور درست می کنیم
فقط پیاز خلالی زیر مرغ ها می ذاریم که نچسبن، به همون ترتیب آبش که کم شد آب و زعفرون اضافه می کنیم، البته بهتره آبش به نسبت روی گاز کمی بیشتر باشه
اگر دوس دارین مرغ ها برشته نشن، روی ظرف فویل بکشین و چند جاش رو سوراخ کنید

آها پس آبش کشیده میشه و رنگش احتمالا طلایی و خوشکل

پری گل دوشنبه 20 شهریور 1402 ساعت 21:05 http://Gargoyle.blogsky.com

ما هیچ وقت مرغ رو سرخ نمی کنیم
یا یخ زده می ذاریم توی دیگ با شعله کم، بیست دقیقه یک بار همش می زنیم و زیر و رو می کنیم تا آبش کم بشه، بعد بسته به مقدار مرغ یک یا دو لیوان آب جوش که توش زعفران و عصاره گوشت الیت یا نمک زدیم می ریزم روش (عصاره خودش نمک داره، دیگه نمک نمی خواد، اگر یک لیوان یا یکی و نصفی آب ریختم، نصف عصاره توش حل می کنم)
بیست دقیقه ی بعد هم یک یا دو قاشق غذاخوری سرکه اضافه می کنیم

خوش به حالتون
هرچند که به عنوان یه مدل غذا ، گزینه خیلی خوبیه
یعنی کلا تو این روش دیگه آب نداره توش ؟ قیافه ش چه رنگی میشه
حالت آب پزی نمیشه ؟

الهام دوشنبه 20 شهریور 1402 ساعت 20:19

سلام
من دو مدل مرغ تو فر درست می کنم از صد تا سرخ کردن خوشمزه تر میشه؛
۱. مرغ را با ادویه و زعفران قشنگ مزه دار می کنم؛ یک ظرف مناسب فر انتخاب می کنم؛ کفش یک کم روغن میزنم، مرغ ها را می چینم روش، یک نصف استکان آب میریزم، اگه بخوام سیب زمینی هم درشت خرد می کنم و نمک فلفل می زنم می چینم کنارش. روش فویل میکشم با شعله خیلی کم می‌ذارم تقریبا یک ساعت تا یک ساعت و نیم توی فر بپزه. بعد فویل را بر میدارم، و میذارم گریل بشه. خیلی خوشمزه میشه.
فقط زمان پختش به فر و حجم مواد هم بستگی داره. وقتی هم فویل بر میداریم اگه دلت خواست میتونی زعفران و کره روش بمالی، اگر هم نه، مهم نیست.

۲. این مدل با همه قسمت های مرغ میشه ولی من اغلب کتف و بال و ساق ران میذارم اما در کل خوشمزه میشه؛ مرغ های دلخواه را توی کاسه میریزی ادویه میزنی ولی زردچوبه نمی زنی. من خسرودار، زنجبیل، نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پاپریکا میزنم. بعد کمی روغن، سس مایونز یا فرانسوی، سس خردل و سس کچاپ میریزی، یه ذره آبلیمو، خوب چنگ میزنی که مرغ به همه مواد آغشته بشه. میداری از یکساعت تا پنج شش ساعت بمونه. حتی میتونی شب مزه دار کنی، در ظرف را بذاری، بذاری تو یخچال برای فردا.
بعد کف ظرف فر را روغن میزنی، می چینی توش، فویل میداری تا بپزه و بعد فویل را برمیداری، میذاری گریل شه.
میزان سسش مهمه من برای مثلا یک کیلو مرغ، سس مایونز و خردل یک قاشق میریزم، کچاب دو قاشق.

چه خو شمزززززهههه دلم آب شد خدایی
مرسی عزیزم برا وقت و رسپی ت .
از کامنتت شات گرفتم که ازش استفاده کنم .
ممنونم واقعا

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد